ЗОРАН ДИМОВСКИ – изложба ПОКЛОН/GIFT

Музеј у Смедереву, 21.8 – 3.9. 2018.

Отварање: 21.8.2018. у 19.00

Назив изложбе: ПОКЛОН/ GIFT

 

Изложба Поклон/GiftНакон суспендовања програма Градске галерије савремене уметности Смедерево у изложбеном простору на Тргу Републике због завршеног процеса реституције, њене изложбене активности биће настављене, до даљњег, у првој изложбеној сали Музеја у Смедереву.

Наредна изложба у оквиру годишњег програма Градске галерије савремене уметности Смедерево за 2018. годину јесте изложба уметника Зорана Димовског.

На изложби под називом ПОКЛОН/ GIFT аутора Зорана Димовског биће представљени радови великог формата рађени на папиру, настали током 2016. и 2017. године.

Изложба је замишљена у форми једноставне презентације радова, чија заједничка особина јесте мапирање историјских и политичких феномена, односно домена њиховог узајамног деловања. Кроз представљене радове аутор разматра савремени тренутак и покушава да у новој интерпретацији реалности успостави говор и релацију између садашњих високо технолошких и социјално развијених система и претходних цивилизацијских феномена, као што су тоталитарна друштва и хладан рат.

Радови су базирани на исписаним текстовима великих димензија, који у својој основи и сами по себи јесу једноставан и снажан комуникациони алат, који уз значења исписаног текста чине јасан наратив и симболични израз аутора.

 

 

 Биографија:

Зоран Димовски је рођен 1966. године у Београду. Уписао је Факултет ликовних уметности у Београду 1988. године, на ком је и дипломирао 1993. године. Постдипломске студије је завршио 1995. Од 2000. године предаје на Факултету ликовних уметности у Београду. Докторске студије је завршио 2017. године. Члан УЛУС-а од 1994. године.

Izložba u Muzeju u Smederevu