У понедељак, 20. фебруара 2017, ученици одељења VI-3 ОШ „Иво Андрић“ из Радинца код Смедерева посетили су Музеј у Смедереву са својим бакама и декама.

Они су укључени у пројекат Зближавање генерација (Bringing generations together) на порталу e-Twinning, где са својим другарима из девет земаља Европе ( Аустрија, Молдавија, Грчка, Пољска, Турска, Белгија, Хрватска, Чешка, Словачка) заједно раде на зближавању са старијим генерацијама. Они су већ имали задатке да интервјуишу своје баке и деке о томе колико су слична, а колико различита њихова детињства, да фотографишу и представе своје баке и деке, а овај пут су са њима обишли етнолошку изложбу у смедеревском Музеју.

Резултат посете можете погледати овде:

У оквиру пројекта до сада су се два пута уживо видели са одељењем из Молдавије (преко Skype-a), са којима су и разменили писма, а то је био за многе први пут да сами у Пошти шаљу писмо. Сада им предстоји да у мултинационалним тимовима направе измишљене приче о паровима бака и дека из различитих земаља који су можда некада могли да се сретну….

Пројекат реализују уз помоћ наставница информатике Драгане Нисић и историје Вишње Васиљевић.