Плакат за Дан Музеја у Смедереву 2017.

Поводом Дана Музеја у Смедереву задовољство нам је да Вас позовемо на предавање и презентацију Смедеревске златне наушнице – племенити трагови наше прошлости

 

Музеј у Смедереву, једна од најстаријих и најрепрезентативнијих смедеревских установа у култури, обележиће 67 година рада занимљивим програмом у оквиру којег ће имати ексклузивно представљање највреднијих и најсјајнијих музеалија пронађених у Смедеревској тврђави.

 

Наиме, уочи обележавања Дана Музеја у Смедереву, Регионални завод за заштиту споменика културе Смедеревио извршио је предају Пара златних наушница са грбом и монограмом, које су пронађене приликом арехолошких истраживања сакралног комплекса–цркве у југоисточном углу Смедеревске тврђаве. Од недавно, ова вредна музеалија постала је део археолошке збирке Музеја у Смедереву.

 

Овим поводом биће одржани предавање и презентација Смедеревске златне наушнице – племенити трагови наше прошлости. Програм почиње у среду 12. априла 2017. у 18 часова

 

У програму учествују:

 

Током трајања програма у улазном холу Музеја посетиоцима представићемо како Пар златних наушница са грбом и монограмом, тако и још један вредан предмет из наших збирки – Златну наушницу са бисерима, пронађену у Малом граду Смедеревске тврђаве 1968. године.

 

Спонзори коктела поводом Дана Музеја у Смедереву су:

Винарија „Јеремић“ Смедерево

Винарија „Водњанка“ Водањ

Подрум „Илић“ Водањ

 

Још једном најсрдачније Вас позивамо да испратите програм којим обележавамо 67 година постојања и рада некада Народног музеја, а данас Музеја у Смедереву. Добро дошли!