Музеј у Смедереву представља нова издања

 

Музеј у Смедереву промоција

ПРОМОЦИЈА НОВОГ БРОЈА ЧАСОПИСА „СМЕДЕРЕВСКИ ЗБОРНИК“ И КАТАЛОГА АКТУЕЛНЕ ИЗЛОЖБЕ О РУСКИМ УМЕТНИЦИМА

 

Поштовани,

У понедељак 30. маја 2022. године са почетком од 12 часова у првој сали Музеја у Смедереву представићемо наша нова издања: периодични часопис Смедеревски зборник бр. 7 и каталог Дела руских уметника у Музеју у Смедереву. Слике и иконе од краја 17. до средине 20. века, ауторке др Снежане Цветковић, музејске саветнице смедеревског музеја.

 

Учесници програма промоције:

На промоцији ће говорити спољни чланови Редакционог одбора часописа Смедеревски зборник: проф. др Ненад Макуљевић, др Весна Марјановић, доц. др Дејан Радичевић и др Александар Урошевић, као и директорка Музеја у Смедереву Татјана Гачпар и музејска саветница смедеревског музеја др Снежана Цветковић.

Смедеревски зборник

Подсећамо вас да је Смедеревски зборник  стручни часопис и званично гласило Музеја у Смедереву у којем се објављују радови о покретним културним добрима која се чувају у музејским збиркама (палеонтологија, археологија, нумизматика, историја, етнологија и уметност), о културно-историјској баштини Смедерева и смедеревског краја, као и стручни и прегледни радови на најразличитије теме од општег културно-историјског и музеолошког значаја.

Дела руских уметника у Музеју у Смедереву

Каталог Дела руских уметника у Музеју у Смедереву. Слике и иконе од краја 17. до средине 20. века ауторке др Снежане Цветковић, музејске саветнице смедеревског музеја представља значајну публикацију која на нов и графички допадљив начин осветљава значај руских уметника за развој уметничког живота града Смедерева, и говори о уметничким делима која чине врло важан сегмент уметничке збирке Музеја у Смедереву.

 

Штампање часописа и каталога омогућили су Министарство културе и информисања и Град Смедерево.

 

Добро дошли!