Концерт дечијег црквеног хора Слога у Музеју у Смедереву

Смедерево

Дечији црквени хор Слога припремио је концерт ,,Знаш ли одакле си сине“ поводом два важна јубилеја. Први јубилеј осноси се на стогодишњицу завршетка Великог рата, а други јубилеј везан је за петогодишњи рад Хора. Овај концерт представља традиционални концерт хора на празник Детинци и биће одржан у Музеју у Смедереву недељу 23. децембра 2018. године, са почетком у 18:30 часова.

 

Дечији црквени хор Слога при Храму Светог великомученика и победоносца Георгија у Смедереву, основан је октобра месеца 2013. године. Хор је основан са циљем да се формира подмладак Мешовитог црквеног хора Слога, као и да се деца основних школа, уз несебичну помоћ вероучитеља, на радостан  начин упознају ближе са православном вером. Чланство хора чине деца узраста  од 7-15 година.  Хором од оснивања диригује Александра Митровић.

Репертоар хора чине литургијске композиције, народне црквене као и родољубиве и дечије песме. Дечији црквени хор Слога сваке недеље поје на Светој Литургији, а пробе одржава два пута седмично. Поред бројних наступа на хуманитарним приредбама, изложбама и школским приредбама, издвајају се два наступа – 8. Васкршњи концерт у Храму Светог Саве  у Београду и 9. Васкршњи концерт испред Храма Светог Саве у Београду. Хор сваке године приређује концерт на празник Детинци и учествује у годишњем концерту Мешовитог хора Слога у недељи Духова.

Традиционално, и ове године на празник Детинци, 23. децембра. 2018. године, са почетком у 18:30, Дечији црквени хора Слога приредиће концерт  ,,Знаш ли одакле си сине“ у Музеју у Смедереву. Концерт ће пратити тематику два важна јубилеја. Први јубилеј тиче се стогодишњице завршетка Великог рата а други јубилеј обележен овим концертом биће петогодишњица рада Дечијег црквеног хора Слога. Репертоар концерта чине песме са почетка 20. века, као и песме са досадашњег репертоара хора.

Позивамо све суграђане да ово празнично вече проведу радосно са нама уз познате мелодије и тиме угреју своја срца у овим предбожићним недељама.