Градска галерија савремене уметности Смедерево позива вас на јавно вођење кроз изложбу Синхроницитет / Многоугао 2 ауторке Лане Васиљевић у петак 26. јуна 2023. у Музеју у Смедереву са почетком у 18 часова.

Вођење и разговор са уметницом модерираће кустоскиња изложбе Наташа Радосављевић Кузмановић

Тема разговора биће поменута изложба, али и шира уметничка поетика ауторке Лане Васиљевић, која ће нам кроз разговор указати на свој метод рада – односно процесуалност којом производи просторне инсталације састављене од извајаних или свакодневних предмета. Они могу бити лични или општи, али тек са својим одабиром почињу да генеришу другачије конструкте, преко којих (можда) можемо да разумемо и свакодневне принципе унеиверзума, односно Синхроницитет.

Изложба на неки начин представља наставак изложби које су биле организоване у салону Музеја савремене уметности у Београду (Неми говор) и Галерији Новембар у Београду (Многоугао). Међутим како свака поставка Лане Васиљевић у себе инкорпорира широк спектар вредносних одређења галерије, тако и сам контекст галерије равноправно учествује у стварању њеног уметничког рада. Стога, овом приликом вреди нагласити како изложбена поставка Синхроницитет / Многоугао 2 у Галерији Музеја у Смедереву, у корелацији са његовом сталном поставком, представља нову, заокружену, причу за себе.

 

 

Изложбу можете погледати до 20. јула 2023.

Изложба је отворена сваког радног дана од 10 до 17 часова и викендом од 10 до 15 часова.

 

Видимо се!