Актуелна, динамична и савремена установа културе.

Презентује значајне ауторе данашње српске уметничке сцене, 

групе и појаве, као и уметнике из других земаља.

Новости и изложбе

Информишите се о дешавањима и раду Галерије савременe уметности у Смедереву.

13. Међународни салон уметничке фотографије СМЕДЕРЕВО 2023.

13. Међународни салон уметничке фотографије СМЕДЕРЕВО 2023. Музеј у Смедереву, 1.8.2023. – 31.8. 2023.     У оквиру излагачке сезоне 2023. Градске галерије савремене уметности Смедерево Музеја у Смедереву реализована је тринаеста међународна изложба уметничке фотографије  Смедерево 2023. Изложба се одржава у организацији Фотокино клуба Смедерево и Градске галерије савремене уметности Смедерево под патронатом FIAP -…

ЈАВНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ

  Градска галерија савремене уметности Смедерево позива вас на јавно вођење кроз изложбу Синхроницитет / Многоугао 2 ауторке Лане Васиљевић у петак 26. јуна 2023. у Музеју у Смедереву са почетком у 18 часова. Вођење и разговор са уметницом модерираће кустоскиња изложбе Наташа Радосављевић Кузмановић Тема разговора биће поменута изложба, али и шира уметничка поетика…

Лана Васиљевић / СИНХРОНИЦИТЕТ/ МНОГОУГАО 2

Градска галерија савремене уметности Смедерево МУЗЕЈ У СМЕДЕРЕВУ 18.5. – 20.7.2023. Отварање: четвртак, 18.5. 2023. у 19.00 Кустоскиња изложбе: мр Наташа Радосављевић Кузмановић СИНХРОНИЦИТЕТ/ МНОГОУГАО 2 Лана Васиљевић   У оквиру овогодишње излагачке сезоне Градске галерије савремене уметности Смедерево у Музеју у Смедереву биће постављена изложба ауторке Лане Васиљевић.   Велики део радова које ауторка…
Loading blog posts...

Градска галерија савремене уметности Смедерево

Галерија савремене уметности Смедерево, основана 1999. године, временом је профилисала своју програмску оријентацију и дефинисала циљеве базиране на промоцији највиших уметничких и културних вредности.

У свом програму она се труди да активно прати савремене интердисциплинарне уметничке тенденције у циљу едукације што шире публике и креирања што динамичније и отвореније локалне културне сцене.

Промоција савремених израза на културној сцени изузетно је важна зато што уметност има активну улогу у неговању и обликовању савременог друштва у смислу генерисања, промовисања и ширења напредних идеја, али и креирања критичке свести сваког њеног члана.

Годишњи програм Галерије осмишљава се у складу са постављеним излагачким концептом. Он је дефинисан тако да отвара простор за иновативност, истраживачко и критичко деловање кроз презентацију најразличитијих уметничких сензибилитета и медија.

Јасно осмишљен годишњи програм могуће је постићи само транспарентним радом, кроз конкурсну програмску селекцију. На његово креирање утиче Уметнички савет састављен од учесника, професионалаца и активних познавалаца савремене уметничке сцене. Посебан значај за формирање квалитетног годишњег програма Галерије имају пажљиво биране позивне изложбе и кустоски пројекти.

Бавећи се својом основном излагачком делатнишћу Галерија савремене уметности Смедерево била је у могућности да оформи своју збирку дела савремене уметности. Набављање нових аквизиција реализовано је углавном путем откупа или поклона.

Формирање овог фонда јасно показује уметничке тенденције времена у коме су дела настала, али и тенденције програмске оријентације Галерије. Само на овај начин, савременим приступом кроз промоцију различитих уметничких форми, она је у могућности да афирмише, чува и негује традиционалне ликовне вредности.

Детаљније о збирци Градске галерије савремене уметности у Смедереву сазнајте кликом на овај текст.

Контакт информације

Градска галерија савремене уметности Смедерево

 

Галерија савремене уметности Смедерево свој програм реализује у изложбеној сали Музеја у Смедереву, на адреси

Омладинска 4, 11300 Смедерево
Република Србија

Телефон: +381 (26) 4622138
e-mail: galerija@mus.org.rs

Преузимањa за уметнике

Кликом на дугмад испод текста можете преузети документа у .zip формату.

67

Година трајања Музеја

12000

Предмета у нумизматичкој збирци, што је чини предметима најбогатијом

9.413

Посетилаца ГГСУ у 2016 години.

283

Реализованих програма у ГГСУ